Web ir Seo paslaugos

Internetinių svetainių kūrimas

Svetainių kūrimas mano marketingo procese atsirado labai natūraliai: tiesiog tai yra neatsiejama įvaizdžio ir komunikacijos dalis. Pradėjus bendrauti su klientu dėl jo socialinių tinklų reklamos ar SEO projekto, visada atkreipiu dėmesį į tai, kaip atrodo jo internetinė svetainė: jei joje vaizdas chaotiškas, o tekstai neskamba “skaniai” – tai gali sužlugdyti geriausią komunikaciją socialiniuose tinkluose. 

Juk socialiniai tinklai  – vaizdžiai tariant ( aš dažnai taip mėgstu kartoti klientams) – tai tarsi turgus, kuriame tik nuomojate mažą staliuką, o web svetainė – tai jūsų nuosavas ofisas, parduotuvė, ar net namai, priklausomai nuo to, kokia  veikla užsiimate ir kaip save pozicionuojate. Tai arčiausiai Jūsų esanti skaitmeninė erdvė, todėl ji turi atspindėti Jūsų tikslus ir visą prekinio ženklo komunikaciją.

Kuriu internetines svetaines ir elektronines parduotuves. Manau, kad tiek internetinės svetainės, tiek elektroninės parduotuvės patrauklumą lemia dizaino ir funkcionalumo duetas, todėl visada siekiu išpildyti šiuos du reikalavimus.

SEO - trys magiškos raidės, lemiančios vietą paieškų sistemose

SEO  (search engine optimization) – tai terminas apie kurį pastaruoju metu visi kalba, tik ar tikrai suprantame jį teisingai? Paieškos sistemų variklis (dažniausiai kalbėdami apie jį turime omenyje būtent Google) nuolat naršo viso pasaulio internetinėse svetainėse, o Google paieškos robotai neįtikėtinu greičiu aptinka informaciją, kurios ieško užklausą pateikęs asmuo. 

Ar susimąstėte kada, kaip tai veikia ir kam yra skirtos SEO paslaugos? Google paieškos algoritmai nuolat kinta, tačiau jų tikslas visada vienas – kad rezultatas kuo labiau atitiktų pateiktą užklausą. Vadinasi mes turime pateikti Google tai ko jam reikia – labiausiai mūsų potencialiems klientams adaptuotą turinį.  Žinoma, tai paprastas paaiškinimas, realiai Google paieškos robotai analizuoja begalę mūsų svetainės parametrų: užkrovimo greitį, domeno amžių, lankomumą, raktažodžius… ir begalę kitų parametrų, kurie nuolat kinta, tobulinant šią paslaugą. 

SEO paslaugos skirtos būtent tam, kad svetainė ne tik atitiktų būtinus kriterijus, bet ir kuo labiau būtų pritaikyta vartotojui (nepamirškim, kad Google pagrindinis tikslas – patenkinti tikslia paieška vartotojai), todėl būtina atlikti begalę skirtingų darbų tam, kad tiek mūsų auditorija, tiek Google robotai, būtų patenkinti mūsų svetaine.

Vidinis SEO 

Vidinis SEO – tai būtent tai, ką dauguma įsivaizduoja, girdėdami SEO terminą. Ir nors šiai dienai, norint iškilti į Googe top’us šios SEO dalies toli gražu neužtenka, vis dėlto ji tiesiog būtina ir privaloma: be vidinio SEO interneto svetainė, galima sakyti, neegzistuoja.

Vidinio SEO paslaugos, kurias atliekame:

– SEO auditas: atliekame išsamią interneto svetainės SEO analizę, taip nustatydami, ką reiktų patobulinti, ar papildyti, norint pagerinti svetainės veikimą ir prisitaikymą prie paieškų sistemų.

– Raktinių žodžių tyrimas: išsiaiškiname, kokie raktiniai žodžiai populiariausi, pagal kuriuos bus rašomi, arba koreguojami tekstai.

– Meta įrašai: sutvarkome visus meta įrašus, kad užtikrintume idealų prisitaikymą paieškų sistemų.

– Tekstai: tai viena svarbiausių SEO dalių, kuri kartais nepagrįstai nuvertinama. Parengiame, sutvarkome tekstus, pagal visas paieškų sistemų rekomendacijas.

– Nuotraukos: pakoreguojame nuotraukų dydžius, ir pavadinimus, taip užtikrindami greitesnį interneto svetainės veikimą ir “atpažinimą” paieškų sistemose.

Išorinis SEO 

Išorinis SEO – tai begalės skirtingų priemonių visuma, pritaikoma individualiai prie kiekvieno verslo specifikos. Išorinis SEO, dar kitaip vadinamos SEM paslaugos, – tikro meistriškumo reikalaujantis darbas, kuriam įgyvendinti tenka pasitelkti daugumą įprasto marketingo priemonių.

Išorinio SEM paslaugos, kurias atliekame:

– Nuorodų kūrimas e-nuorodų kataloguose.

– Maketų ir tekstų kūrimas bei talpinimas skelbimų puslapiuose.

– SEO straipsnių kūrimas ir talpinimas.

– Straipsnių populiariausiems šalies portalas kūrimas. Tai vienas svarbiausių ir didelį teigiamą poveikį svetainių lankomumo didinimui darančių veiksnių.

– Begalė kitų priemonių, tokių kaip pranešimai spaudai, e-knygos, apklausų formos ir t.t., kurios pasirenkamos priklausomai nuo poreikio, verslo specifikos ir pageidavimų.

– Socialinių tinklų panaudojimas SEO marketinge.

Čia išvardintos tik pagrindinės priemonės, kurias rekomenduojame, siekiant iškelti svetaines į Google Top’us, todėl dažnai tenka plėsti šį sąrašą, kad užtikrintume greitesnį rezultatą. Priklausomai nuo svetainės pozicionavimo, konkurencinės aplinkos ir kitų kriterijų, priemones parenkame ir pritaikome individualiai kiekvienam verslui. 

Internetinių svetainių ir elektroninių parduotuvių pavyzdžiai

 

Keletas mano kurtų svetainių, kad susidarytumėte bendrą vaizdą

Marketistės naujienlaiškis

Užsisakykite mano naujienlaiškį ir gaukite mano naujienas!

Uždaryti